AÇEV ile iş birliği içinde yürüttüğümüz “Baba Destek Eğitim Programı” tanıtım toplantısı düzenlendi.

Günümüzde çocukların Bilişsel, Sosyal ve iletişim açısından gelişimlerinde babanın çocuklar üzerindeki etkisi önemli ölçüde artmıştır.Çocuğun özgüven ve liderlik gibi özelliklerinin gelişmesi, kendini güvende hissetmesi ve kaygılarının azalması açısından babası ile iletişiminin önemli olduğunu belirten uzmanlara göre, Babanın varlığı, çocuğun anne ile fazla "yapışık" olmasını engelleyerek çocuğun bireyselleşmesine katkı sağlıyor. Tutarlı ve destekleyici bir baba çocukların kurallara uyum sağlamasını kolaylaştırıyor.Babalarıyla bireysel olarak daha fazla vakit geçiren cocuklar,daha az vakit geçiren diğer çocuklara göre duygusal sorunlarla ve stresle daha iyi mücadele edebiliyorlar.Ayrica kendi yaş gruplarındaki diğer çocuklarla kiyaslandiklarinda kendilerini daha iyi ifade edebiliyorlar. Dolayisiyla asosyallikten uzaklar.İletisimleri daha iyi ve iş hayatlarında da daha başarılıdırlar.   Biz de Aşık Veysel Anaokulu olarak bu konularda deneyim ve yaşantıların paylaşıldığı bilgi ve becerilerin konuşulduğu Baba Destek Programi (BADEP) ile çocukların gelişimine katkı sağlamak istiyoruz. Anne Çocuk Eğitim Vakfı (AÇEV) ve Aşık Veysel Anaokulu olarak birlikte yürüteceğimiz programın ilk toplantısını bu akşam eğitmen ve babalarımızın katılımı ile okulumuz yemekhanesinde 19.30'da gerçekleştirdik. Babalarımıza teşekkür ediyoruz.

27.09.2023 238

27-09-202327-09-202327-09-202327-09-2023